Блог

КАКО ДА ГИ ИЗБЕГНЕТЕ НЕПОТРЕБНИТЕ ТРОШОЦИ ПРИ УВОЗ НА АВТОМОБИЛ? СОВЕТИ ЗА УВОЗ НА ВОЗИЛА

КАКО ДА ГИ ИЗБЕГНЕТЕ НЕПОТРЕБНИТЕ ТРОШОЦИ ПРИ УВОЗ НА АВТОМОБИЛ? СОВЕТИ ЗА УВОЗ НА ВОЗИЛА

09/05/2024

Увозот на автомобили може да биде исплатлив, но исклучително комплексен, особено ако не сте подготвени за скриените трошоци. Во овој блог, ви нудиме клучни совети кои ќе ви помогнат да ги минимизирате трошоците и да навигирате низ процесот на увоз со поголема сигурност и ефикасност.

Продолжи тука
ПРАШАЊА КОИ ТРЕБА ДА ГИ ПОСТАВИТЕ ПРИ КУПУВАЊЕ НА СТАН/КУЌА ВО МАКЕДОНИЈА

ПРАШАЊА КОИ ТРЕБА ДА ГИ ПОСТАВИТЕ ПРИ КУПУВАЊЕ НА СТАН/КУЌА ВО МАКЕДОНИЈА

28/04/2024

Секој кој планира да купи стан или куќа во Македонија треба внимателно да ги разгледа сите аспекти поврзани со имотот. Пред да направите било каков ангажман, важно е да поставите прашања кои ќе ви помогнат да добиете јасна слика за состојбата и правниот статус на имотот.

Продолжи тука
ПОЗНАТИ ЗЕМЈИ КАДЕ МАКЕДОНЦИТЕ МОЖАТ ДА РАБОТАТ БЕЗ EU ПАСОШ

ПОЗНАТИ ЗЕМЈИ КАДЕ МАКЕДОНЦИТЕ МОЖАТ ДА РАБОТАТ БЕЗ EU ПАСОШ

09/05/2024

Многу Македонци се интересираат за можностите за работа надвор од границите на ЕУ без потреба од EU пасош. И покрај предизвиците кои ги носи работењето во странство, сè уште има земји кои се отворени за македонски работници и нудат поволни услови. Во овој текст, ќе ви ги претставиме некои од топ дестинациите каде можете да работите, придружени со корисни информации за барањата за влез и карактеристиките на нивниот пазар на труд.

Продолжи тука
10 СОВЕТИ ЗА ЛИЦА КОИ ПРВПАТ КУПУВААТ ДОМ

10 СОВЕТИ ЗА ЛИЦА КОИ ПРВПАТ КУПУВААТ ДОМ

09/05/2024

При купување на вашиот прв дом во Македонија, се појавуваат многу прашања и предизвици. Од потребата да го идентификувате вашиот совршен дом, до наоѓањето на начини како да го финансирате вашиот животен сон - секој чекор е клучен. Влезете во светот на недвижните имоти во Македонија со доверба и самоувереност со помош на нашиот целосен водич за купување на дом.

Продолжи тука
СОВЕТИ ЗА УВОЗ И КУПУВАЊЕ ВОЗИЛА ВО МАКЕДОНИЈА

СОВЕТИ ЗА УВОЗ И КУПУВАЊЕ ВОЗИЛА ВО МАКЕДОНИЈА

28/04/2024

Сакате ли да купите возилo од Европа, но не знаете од каде да почнете? Новата е-книга "Како да купите автомобил од Европа: Совети за увоз и купување на коли во Македонија" ви нуди целосен и задоволителен преглед на целиот процес. Kе поминеме низ процесот на купување возилo, увоз на возилo, царински обврски и трошоци, регистрација и се што ви е потребно да бидете сигурни и информирани за да дојдете до вашиот идеален автомобил.

Продолжи тука
ОСВОЈТЕ ГО ОНЛАЈН ПАЗАРОТ: ТАЈНИ ЗА УСПЕШНА ПРОДАЖБА!

ОСВОЈТЕ ГО ОНЛАЈН ПАЗАРОТ: ТАЈНИ ЗА УСПЕШНА ПРОДАЖБА!

28/04/2024

Дали сте подготвени да ги дознаете тајните за успешни продажби на онлајн пазарите како reklama5, OLX, pazar3 и многу други? Со растот на онлајн пазарите, секој ден се отвораат нови можности за заработка. Но прашањето е, како да се искористат овие можности? Тука ќе дознаете како да ги искористите стратегиите за максимизирање на вашата приходност на пазарите како reklama5, OLX, pazar3 и други познати платформи.

Продолжи тука